Haber

Başörtüsü CHP’nin gündeminde: Her şey olabilir

AK Parti’nin başörtüsü teklifine yanıtı beklenen CHP, bu konuda net bir karar vermedi. CHP, Meclis’teki bütçe görüşmelerinin ardından, teklif üzerine parti hukukçularının hazırladığı raporu MYK’da görüşecek ve görüşmenin hukuki ve siyasi değerlendirmesini yaptıktan sonra kararını açıklayacak.

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK, önce Adalet Bakanlığı’na yürüyüşünü gündemine aldı. Kılıçdaroğlu, Hiranur Vakfı’nda ortaya çıkan 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar skandalının gündemde tutulmasını istedi. Başörtüsü konusunu bu toplantıda görüşmeyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu konu şu anda acil bir konu değil. AKP’nin yaklaşımı iyi niyetli değil. Bu nedenle konunun hem hukuki hem de siyasi boyutunu gündeme taşımamız gerekiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, parti avukatlarından anayasa değişiklik önerisine ilişkin rapor hazırlamalarını da istedi. Raporda, teklifin temel hak ve özgürlükler ile anayasanın temel unsurlarına aykırı olup olmadığı incelenecek. Birkaç gün içinde hazırlanması beklenen raporun Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bütçe görüşmelerinin ardından gündeme gelmesi bekleniyor. Rapor önce MYK’da sonra Parti Meclisi’nde görüşülecek. CHP, bu kurullarda yapılacak toplantılardan sonra teklifle ilgili kararını verecek.

CHP YETKİLİ: HER ŞEY OLABİLİR

Teklifle ilgili değerlendirmelerde bulunan üst düzey bir CHP yetkilisi, AK Parti’nin teklifinin her yönden değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda aceleci davranmak istemediklerini söyledi. YETERLİ Parti’nin “evet” kararıyla ilgili “acele hareket etti” sözünü kullanan yetkili, “Öneriye İYİ Parti ‘evet’ diyor. CHP ‘hayır’ derse sorun çıkarmaz mı? masada?” sorusunu “Her şey olabilir” sözleriyle yanıtladı.

İYİ PARTİ ÖRTÜSÜNÜ TARTIŞTI

Öte yandan AK Parti’nin önerisinin ÂLÂ Parti Genel Yönetim Kurulu’nda kapsamlı bir şekilde görüşüldüğü öğrenildi. Yaklaşık dört saat süren toplantının üç buçuk saati teklifin görüşülmesine ayrıldı. Genel Lider Meral Akşener, tüm GİK üyelerinin görüşlerini dinledi.

İYİ Partililerin büyük çoğunluğunun başörtüsü konusunun CHP tarafından bu şekilde gündeme gelmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği de öğrenildi.

İYİ Parti’den üst düzey bir yetkili, “Bu konunun siyasi gündeminden rahatsızız, yasalarla, anayasayla düzenlenmesinin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bizce özgürlük alanları genişletilmelidir” dedi. Yetkilinin dediği gibi “Ancak bir şekilde gündeme gelen bu konuya sırtımızı dönemeyiz. Çözümden yana duruşumuzu da ortaya koyacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu